Kerteminde

Overskuddet faldt hos Munkebo Kro: To ugentlige fridage koster på bundlinjen

Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson overtog Munkebo Kro i sommeren 2014. Arkivfoto: Helle Kryger
To ugentlige fridage kan ses i Munkebo Kros regnskab for 2018/2019. Det havde kroejerne dog også forventet.
Annonce

Munkebo: - Vi har valgt at opgradere antallet af ansatte og selv holde mere fri en eller to dage om ugen. Det vil helt sikkert kunne mærkes på det næste regnskab, men vi skal jo også kunne holde til det, sagde Finn Egebjerg Rasmussen til Fyens Stiftstidende i foråret

Her talte avisen med ham og hans kone, Iben Egebjerg Germundsson, om, hvordan parret hvert år, siden de overtog kroen i sommeren 2014, har skabt en blomstrende forretning.

De seneste år har regnskaberne vist et overskud på godt en million kroner før skat.

Regnskabet 2018/2019 viser nu et lille fald. Overskuddet er reduceret fra 1,3 millioner kroner til 981.954 kroner før skat. Firmaets bruttofortjeneste blev 7,9 millioner kroner. Året før var tallet 7,4 millioner. Selv om året endte med et overskud efter skat, faldt egenkapitalen i Hotel Munkebo Kro ApS fra 1,6 millioner til 1,3 millioner kroner.

Hård branche

Selv synes Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson, at regnskabet er tilfredsstillende.

- Vi vidste jo godt, at det ikke ville se helt så godt ud som tidligere, siger Iben Egebjerg Germundsson og fortæller, at det udelukkende skyldes, hun og hendes mand for et år siden besluttede at holde fri mandag og tirsdag.

- Det kan godt være, at vi er på arbejde alligevel eller sidder og laver noget administrativt derhjemme, men vi forsøger at være lidt mere væk fra arbejdspladsen.

- Vi vil gerne blive i branchen i nogle flere år, og det kan godt være lidt hårdt at være selvstændig. Hvis man i flere år har arbejdet de her 70 - 80 timer, kan man godt bruge at geare en lille smule ned engang imellem, understreger hun,

Finn Egebjerg Rasmussen bliver 60 år til næste år.

- Det er jo også begrænset, hvor længe han kan holde til det, hvis han skal blive ved med at køre 80 timer om ugen.

- Derfor har vi valgt at satse lidt mere på selv at holde fri og har ansat noget mere personale. Vi har fået flere deltidsmedarbejdere. Det, vi i branchen kalder reservetjenere, forklarer Iben Egebjerg Germundsson.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Dagen i dag: Prins Charles havde tre separate affærer

1994 Prins Charles havde tre separate affærer med Camilla Parker Bowles. To før han giftede sig med Diana og en tredje, da han følte, at ægteskabet med Diana for alvor var gået i stykker, Det fremgår af journalisten Jonathan Dimblebys biografi, som prins Charles selv har godkendt. Det britiske dagblad Sunday Times bragte i går uddrag af biografien, hvoraf det fremgår, at Charles som ung flådeofficer første gang havde en affære med Camilla i 1972. Det andet forhold til Camilla havde han, da hun var blevet gift med Andrew Parker Bowles i slutningen af 1970-erne. Forholdet sluttede kort tid før, at han i 1981 giftede sig med Diana. I slutningen af 1986 eller begyndelsen af 1987 vendte Charles sig igen imod sin gamle flamme. 1969 Den nyanlagte Sundbrovej i Svendborg, Svendborgsundbroen samt landevejen Vindeby-Rudkøbing-Spodsbjerg skal klassificeres som hovedlandevej. Strækningen er med i trafikminister Ove Guldbergs lovforslag om visse hovedlandevejsstrækninger, der blev fremsat i Folketinget i går. Hovedlandevejen Odense-Svendborg – A9 – er for øjeblikket optaget i vejregistret som løbende gennem Svendborg ad Odensevej til Fåborgvej og Vestergade, hvor hovedvejen ender. Denne strækning foreslås nedlagt som hovedlandevej samtidig med, at Sundbrovejen til Svendborgsundbroen, selve broen og strækningen over Tåsinge, Siøsundbroen og Langelandsbroen nord om Rudkøbing til Spodsbjerg optages som hovedlandevej. 1944 I aftes gennemførtes den tidlige lukketid kl. 17 for mange odenseanske butikkers vedkommende, blandt andet købmændene. Formålet med den tidlige lukketid er, at den skal hjælpe med at spare på elektriciteten, og der også at være gode udsigter til, at det vil hjælpe. I hvert fald konstaterede man på elektricitetsværket, at forbruget dalede væsentligt mellem kl. 17 og kl. 18. Fra forbrugerkredse er der dog fremsat en del indvendinger mod den tidlige lukketid. En selverhvervende husmoder siger således, at hun ikke ved, hvornår hun skal handle ind, da hendes kontor først lukker kl. 17, og at spisepausen kun er en halv time. Om morgenen er der ikke tid til indkøb på grund af huslige gøremål.